Ga naar de inhoud
Home » Excelmeester » Frequentieverdeling met klassen

Frequentieverdeling met klassen

Een grafiek met de frequentieverdeling waarmee je in één oogopslag een beeld krijgt van de verdeling van woningen naar de hoogte van de huur ten opzichte van de huurprijsklassen goedkoop, betaalbaar, middelduur en duur. En van de huidige huur ten opzichte van de streefhuur en de maximale huur volgens het woningwaarderingsstelsel.

De grafiek is een combinatie van een lijngrafiek voor de frequentieverdeling van de woningen naar de huurprijs en een barchart/staafgrafiek voor de huurprijsklassen. Door kleurgebruik is direct te zien tot welke huurprijsklasse(n) de huidige huur van de meeste woningen behoren.

Download bestand frequentieverdeling

Vragen?

Heb je vragen over dit specifieke voorbeeld of over Excel in het algemeen?
Neem dan contact met mij op!